Steel Gray monument
9 november 2017
Zwart Graniet
28 september 2017

Dakota graniet geborsteld

Ontwerp van Peter Overkamp jr. Deze schitterde gedenksteen is een kunstobject door het speciale effect en techniek die hiervoor gebruikt is.


BeschrijvingEigen ontwerp van Peter jr.
" De gedachte van een blaadje in de wind"

Een speciaal effect krijgt deze omdat hij vanuit elke hoek er anders uitziet, van flinterdun tot oplopende dikte. Door het graniet te laten borstelen geeft dit een natuurlijke look. Het onderstel is een sokkel die in het midden ligt van de omranding. Met oog voor detail zijn er bronzen rozen en twee subtiel kleine brons vogels erop verankerd. De naam en data zijn van brons.Er zijn verschillende mogelijkheden en hierbij willen wij u graag helpen om samen een mooi monument te creëren. Zo nodigen wij u als klant altijd uit voor het plaatsen van de steen om in goed overleg de plaats van de tekst en eventuele ornamenten te bepalen. Voor verschillende voorbeelden van de mogelijkheden met belettering en eventuele ornamenten die op een monument kunnen worden geplaatst, kunt u alvast een kleine selectie bekijken op onze website. Deze foto’s zijn slechts een klein voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan onze showroom.

Familiegraf_Overkamp_Gedenktekens_03

Wat is een familiegraf?

Bij een familiegraf bevinden zich meerdere personen in een graf, net zoals bij een algemeen graf. Het verschil hiertussen is dat bij een familiegraf het graf vaak door een familie in gebruik is. De maten waaraan het gedenkteken moet voldoen is per begraafplaats verschillend. Wij zijn van al deze verschillende voorschriften op de hoogte en verzorgen ook voor u de vergunning voor het plaatsen van het monument. De mogelijkheden met familie graven zijn heel divers. Van staande grafmonumenten, tot bijzondere graven en beeldhouwwerken. Ook kunt u kiezen voor een dubbel gedenkteken. Deze gedenktekens zijn twee keer zo groot als een normaal gedenkteken, en geeft u nog meer mogelijkheden. Een combinatie van steen met metaal, RVS, brons of glas is ook nog een van de mogelijkheden. Om een monument iets persoonlijks mee te geven kunt u ook kiezen voor een foto, illustratie of een mooie quote. Graag helpen wij u hierbij om samen een passend monument samen te stellen.