Grafmonument steen druppel - Overkamp Gedenktekens
Waterrimpels
21 april 2017
Beeld 3D scannen frezen zwangere vrouw - Overkamp Gedenktekens
Zwangere vrouw
21 april 2017

Kunst is inspiratie goed uitgedrukt

Dit bijzondere gedenkteken is in opdracht en met intensieve samenwerking van kunstenaar Siemen Bolhuis tot stand gekomen. Hier is te zien wat er mogelijk is als een prachtig ontwerp wordt uitgevoerd op het allerhoogste niveau. Een uniek object uit één stuk graniet.

TotstandkomingNa de eerste schetsen, ontwerpen en kunst proefmodellen van Siemen, zijn wij begonnen met het vertalen van zijn ideeën naar digitale tekeningen. Nadat de complexe 3D tekeningen gemaakt waren, konden we beginnen met het maken van verschillende testen om de juiste werkwijze te bepalen. We konden namelijk niet over één nacht ijs gaan, omdat een dergelijk ontwerp maken in zwart graniet bepaald geen sinecure is. Uiteindelijk nadat de testfase was afgerond konden wij beginnen met de daadwerkelijke productie. Na het lange en zeer nauwlettende productieproces mag het eindresultaat er zijn. Een vorm van excellentie in de vorm van grafkunst.

Grafmonument samenwerking - Overkamp Gedenktekens
Bijzonder verheven lettertype
Bronzen hand en 3D gefreesde letters

Wat is een familiegraf?

Bij een familiegraf bevinden zich meerdere personen in een graf, net zoals bij een algemeen graf. Het verschil hiertussen is dat bij een familiegraf het graf vaak door een familie in gebruik is. De maten waaraan het gedenkteken moet voldoen is per begraafplaats verschillend. Wij zijn van al deze verschillende voorschriften op de hoogte en verzorgen ook voor u de vergunning voor het plaatsen van het monument. De mogelijkheden met familie graven zijn heel divers. Van staande grafmonumenten, tot bijzondere graven en beeldhouwwerken. Ook kunt u kiezen voor een dubbel gedenkteken. Deze gedenktekens zijn twee keer zo groot als een normaal gedenkteken, en geeft u nog meer mogelijkheden. Een combinatie van steen met metaal, RVS, brons of glas is ook nog een van de mogelijkheden. Om een monument iets persoonlijks mee te geven kunt u ook kiezen voor een foto, illustratie of een mooie quote. Graag helpen wij u hierbij om samen een passend monument samen te stellen.